Several bugs in MediaCoder-0.5.0-r2.zip build 2338

Bug report and feature request
Post Reply
xerces8
Amateur
Amateur
Posts: 12
Joined: Fri Aug 04, 2006 7:10 pm

Several bugs in MediaCoder-0.5.0-r2.zip build 2338

Post by xerces8 » Fri Aug 04, 2006 7:17 pm

I downloaded an installed MediaCoder-0.5.0-r2.zip (About dialog says build 2338) on Windows 2003.


(all bugs are related to encoding WAV files, that are 44100/2c/16bit, ripped from CD)


- Start Menu entry not installed for all users, only for administrator


- If GUI is set to encode to Vorbis, it tries to call codecs/oggenc, but the packaged encoder file
is actually named oggenc2.exe


- CT aacPlus ancoder : it says I must install WinAMP 5. I did and it still says that. Is a certain specific version of WinAMP needed ?

- the packaged FAAC.exe does not know --obj-type SSR but the GUI tries to use it, FAAC's --long-help says :
--obj-type X AAC object type. (LC (Low Complexity, default), Main or LTP
(Long Term Prediction)

- also for FAAC : "Object type" in GUI is not properly mapped to command line options (as shown in "Audio Options" tab) :
- selecting "Long Term Prediction" sets option : --obj-type LC
- selecting "Low Complexity" sets option : --obj-type Main
- selecting "Main" sets option : --obj-type SSR
- selecting "SSR" sets option : --obj-type LTP

- Helix encoding : ".\codecs\producer\producer.exe" is missing. Must it be installed separately ?

- same for AC3 : GUI says nothing, only shows that standard dialog with 6 points of posible causes of error

- oggenc fails to encode to bitrate 24 (input is WAV , CD-DA format )


Regards,
David

User avatar
adlermike1
Amateur
Amateur
Posts: 33
Joined: Sun Jul 23, 2006 11:28 pm
Location: USA

Post by adlermike1 » Thu Aug 10, 2006 11:29 am

can't help much with most of the issues (you are handling a lot more fomats than I)... but ... the Download site does have a link for HELIX, so I would think you need that installed separately...
- Helix encoding : ".\codecs\producer\producer.exe" is missing. Must it be installed separately ?
http://mediacoder.sourceforge.net/download.htm

stanley
Site Admin
Site Admin
Posts: 4130
Joined: Mon May 15, 2006 7:43 pm
Location: Sydney

Re: Several bugs in MediaCoder-0.5.0-r2.zip build 2338

Post by stanley » Thu Aug 10, 2006 12:50 pm

xerces8 wrote: - Start Menu entry not installed for all users, only for administrator
Yes, it only install for the current user.
- If GUI is set to encode to Vorbis, it tries to call codecs/oggenc, but the packaged encoder file
is actually named oggenc2.exe
Yes, it's a bug.
- CT aacPlus ancoder : it says I must install WinAMP 5. I did and it still says that. Is a certain specific version of WinAMP needed ?
Please check the path, if it is pointed to the plugins folder of winamp.
- the packaged FAAC.exe does not know --obj-type SSR but the GUI tries to use it, FAAC's --long-help says :
--obj-type X AAC object type. (LC (Low Complexity, default), Main or LTP
(Long Term Prediction)

- also for FAAC : "Object type" in GUI is not properly mapped to command line options (as shown in "Audio Options" tab) :
- selecting "Long Term Prediction" sets option : --obj-type LC
- selecting "Low Complexity" sets option : --obj-type Main
- selecting "Main" sets option : --obj-type SSR
- selecting "SSR" sets option : --obj-type LTP
will check it.
- Helix encoding : ".\codecs\producer\producer.exe" is missing. Must it be installed separately ?
It's provided seperately.
- same for AC3 : GUI says nothing, only shows that standard dialog with 6 points of posible causes of error

- oggenc fails to encode to bitrate 24 (input is WAV , CD-DA format )
will check these.

Thanks for the report.

xerces8
Amateur
Amateur
Posts: 12
Joined: Fri Aug 04, 2006 7:10 pm

Re: Several bugs in MediaCoder-0.5.0-r2.zip build 2338

Post by xerces8 » Thu Aug 10, 2006 10:13 pm

stanley wrote:
xerces8 wrote: - Start Menu entry not installed for all users, only for administrator
Yes, it only install for the current user.
Will it be fixed to set for All Users ?
- CT aacPlus ancoder : it says I must install WinAMP 5. I did and it still says that. Is a certain specific version of WinAMP needed ?
Please check the path, if it is pointed to the plugins folder of winamp.
What path ?
Also , the dialog says I could just copy some DLLs to the mediacoder codecs directory. Which DLLs? There are many of them ;-)

stanley
Site Admin
Site Admin
Posts: 4130
Joined: Mon May 15, 2006 7:43 pm
Location: Sydney

Re: Several bugs in MediaCoder-0.5.0-r2.zip build 2338

Post by stanley » Fri Aug 11, 2006 2:29 am

xerces8 wrote:
stanley wrote:
xerces8 wrote: - Start Menu entry not installed for all users, only for administrator
Yes, it only install for the current user.
Will it be fixed to set for All Users ?
I don't think this is something to be fixed. This is not a bug.
What path ?
Also , the dialog says I could just copy some DLLs to the mediacoder codecs directory. Which DLLs? There are many of them ;-)
Settings -> Audio Encoders -> CT AAC+ Encoder -> Encoder Path

xerces8
Amateur
Amateur
Posts: 12
Joined: Fri Aug 04, 2006 7:10 pm

Post by xerces8 » Fri Aug 11, 2006 2:50 am

Then a feature-request ?

99% of all tools are available for all users. Why is MediaCoder an exception ?
Working as Admin is bad security wise and for other reasons.

Can I at least install it as non-admin ?

Post Reply