Anybody tested the iPod plugin?

Bug report and feature request
stanley
Site Admin
Site Admin
Posts: 4130
Joined: Mon May 15, 2006 7:43 pm
Location: Sydney

Anybody tested the iPod plugin?

Post by stanley » Tue Jul 11, 2006 4:42 pm

Up to this moment there isn't any report on the status of the iPod plugin coming in pre9. I don't have an iPod to test with. Is there anyone has tested it?

bennyda
Amateur
Amateur
Posts: 37
Joined: Sat Jun 17, 2006 6:33 pm
Location: India

Post by bennyda » Wed Jul 12, 2006 6:18 pm

STanley,

I have only made one attempt at it. However, it didn't seem to work.

I first tried to play the file in Quicktime which only played audio but no video. Media Player Classic plays the video okay. Since it is not playing in Quicktime i didn't bother to try on the iPod.

This seems to be the same behavious as in 0.3.9 that I had told you about earlier.

I will try again and see if I can get it to work.

Vijay

bennyda
Amateur
Amateur
Posts: 37
Joined: Sat Jun 17, 2006 6:33 pm
Location: India

Post by bennyda » Wed Jul 12, 2006 7:50 pm

Okay, I tried it again with ver 0.5.0 pre10. Same problem. Also now Media Player Classic also doesn't show the video. Only audio. But VLC plays it okay.

Vijay

bennyda
Amateur
Amateur
Posts: 37
Joined: Sat Jun 17, 2006 6:33 pm
Location: India

Post by bennyda » Wed Jul 12, 2006 7:56 pm

The following is the logger report during my latest attempt:

[06-12 13:55:45] [HTTPd] Starting httpd on port 8109
[06-12 13:56:40] Scanning plugins
[06-12 13:56:40] Initialized
[06-12 14:42:48] Start transcoding job for D:\bennyda\Video Test\vidsrc\Djondon2.mov
[06-12 14:42:48] The target audio format cannot be muxed into the selected container format. The audio stream will be bypassed.
[06-12 14:42:48] MEncoder loaded
[06-12 14:42:49] Opening audio source (MPlayer)
[06-12 14:42:49] Starting audio encoder (Nero AAC Encoder)
[06-12 14:44:53] MPlayer unloaded
[06-12 14:44:53] [Nero AAC] Waiting for process to terminate
[06-12 14:44:53] Nero AAC Encoder unloaded
[06-12 14:44:53] MEncoder unloaded
[06-12 14:44:53] Finished transcoding job for D:\bennyda\Video Test\vidsrc\Djondon2.mov

Note the 6th entry "The target audio format cannot be muxed into the selected container format. The audio stream will be bypassed." Could this have anything to do with the problem. I DO get audio. No video.

Vijay

stanley
Site Admin
Site Admin
Posts: 4130
Joined: Mon May 15, 2006 7:43 pm
Location: Sydney

Post by stanley » Thu Jul 13, 2006 12:05 pm

Could you check if the container is set to MP4 at this time?

bennyda
Amateur
Amateur
Posts: 37
Joined: Sat Jun 17, 2006 6:33 pm
Location: India

Post by bennyda » Thu Jul 13, 2006 6:59 pm

Yes. container is set for MP4.

I tried it again and Quicktime shows a pink window with an uneven green bar on the top. Media Player Classic now shows video but it is accelerated along with sound. VLC plays it okay.

Actually the results seem to vary from time to time. Sometimes Media Player Classic doesn't show video but audio plays ok.

Vijay

stanley
Site Admin
Site Admin
Posts: 4130
Joined: Mon May 15, 2006 7:43 pm
Location: Sydney

Post by stanley » Tue Jul 18, 2006 12:43 am

I've updated the iPod plug-in. Could have another try. Get the updated plug-in here. Extract the files to mediacoder's plugins folder.

bennyda
Amateur
Amateur
Posts: 37
Joined: Sat Jun 17, 2006 6:33 pm
Location: India

Post by bennyda » Tue Jul 18, 2006 9:50 pm

I tried the new plug-in. It works fine with Xvid MPEG4+AVC codec.With H.264. The same trouble with I am facing the same trouble. No video in Quicktime (green screen), in Media Player Classic black screen and accelerated playback of audio, and that too in spurts.

Does h.264 use FFMPEG or X264? Or something else?

stanley
Site Admin
Site Admin
Posts: 4130
Joined: Mon May 15, 2006 7:43 pm
Location: Sydney

Post by stanley » Wed Jul 19, 2006 1:08 am

H.264 is done with X264. Maybe there some options are not set correctly. Can MPEG-4 + AAC produced by the iPod plug-in play on iPod?

bennyda
Amateur
Amateur
Posts: 37
Joined: Sat Jun 17, 2006 6:33 pm
Location: India

Post by bennyda » Sat Jul 22, 2006 1:33 am

MPEG4+ AAC should work. I haven't tried it yet with MediaCoder but I will. Cucusoft has a converter for iPod which does that and it works. I will let you know what happens with MediaCoder

Post Reply