Audio/video sync problem

Bug report and feature request
bobbyelliott
Beginner
Beginner
Posts: 3
Joined: Tue Jul 11, 2006 5:45 am

Audio/video sync problem

Post by bobbyelliott » Tue Jul 11, 2006 5:49 am

I'm running build 2194 (July 10) and trying to convert FLV to DivX (AVI). Converts fine but sound and video are seriously out of sync - right from first frame it appears - and then gets worse. Any ideas for fix?

Great program BTW.

stanley
Site Admin
Site Admin
Posts: 4130
Joined: Mon May 15, 2006 7:43 pm
Location: Sydney

Post by stanley » Tue Jul 11, 2006 12:00 pm

Try specifying an output frame rate.

bobbyelliott
Beginner
Beginner
Posts: 3
Joined: Tue Jul 11, 2006 5:45 am

Post by bobbyelliott » Wed Jul 12, 2006 4:00 am

Can you tell me how to do this?

stanley
Site Admin
Site Admin
Posts: 4130
Joined: Mon May 15, 2006 7:43 pm
Location: Sydney

Post by stanley » Wed Jul 12, 2006 3:32 pm

In the Picture tab (in the main window), you can specify frame rate.

bobbyelliott
Beginner
Beginner
Posts: 3
Joined: Tue Jul 11, 2006 5:45 am

Post by bobbyelliott » Thu Jul 13, 2006 6:25 am

Cheers Stanley. Did that. No difference. Still major audio/video sync problems. Any other suggestions?

ricou
Beginner
Beginner
Posts: 6
Joined: Tue Jul 18, 2006 11:50 pm

Post by ricou » Tue Jul 18, 2006 11:53 pm

Hi bobbyelliott ans Stanley,

I have the same issue !
Any fix or workarround for a week ?

Thanks in advance

Eric

stanley
Site Admin
Site Admin
Posts: 4130
Joined: Mon May 15, 2006 7:43 pm
Location: Sydney

Post by stanley » Wed Jul 19, 2006 1:03 am

What kind of files are you transcoding from? I already found some Flash Video files have such a issue. This is likely a bug in MEncoder. I will look into it.

ricou
Beginner
Beginner
Posts: 6
Joined: Tue Jul 18, 2006 11:50 pm

Post by ricou » Wed Jul 19, 2006 1:28 am

Stanley, Thank you to take care about this. I sent you a PM with profile and source file.
Eric

stanley
Site Admin
Site Admin
Posts: 4130
Joined: Mon May 15, 2006 7:43 pm
Location: Sydney

Post by stanley » Wed Jul 19, 2006 2:23 am

I've got it and will test it tomorrow.

ricou
Beginner
Beginner
Posts: 6
Joined: Tue Jul 18, 2006 11:50 pm

Post by ricou » Thu Jul 20, 2006 2:22 am

Stanley,
Any news about this issue ? are u optimistic to find out something ?
Thanks

Ricou

Post Reply