MediaCoder + NVENC SDK 5.0

Discussing about advanced video encoding techniques including GPU encoding, distributive encoding and segmental encoding. Topics are not limited to MediaCoder.
mole007
Amateur
Amateur
Posts: 10
Joined: Tue Feb 24, 2015 1:37 pm

Re: MediaCoder + NVENC SDK 5.0

Postby mole007 » Sat Feb 28, 2015 1:27 pm

Hi, after update media coder to 0.8.34.5695 to try use NVenc (not usable results) i encountered a problem with muxer
https://drive.google.com/file/d/0B5tqiK_Y3l8ORmpRblpMQUdkcWc/view?usp=sharing
is't a general isue?
i try to package to MKV, MP4, Avi obtainning the same error,
Can some helpme?
I try encoding h264.
i'm the unique person with this problem when triying to enable Cuda encoder???
Lenovo y50-70 i7 4710hq + gtx 860m 4GB GDDR5 + 16GB DDR3l 1600
mole007
Amateur
Amateur
Posts: 10
Joined: Tue Feb 24, 2015 1:37 pm

Re: MediaCoder + NVENC SDK 5.0

Postby mole007 » Sun Mar 01, 2015 3:14 am

Hi, results that the problem, was the configuration.
NVenc obtain 3-4X 1080P 50-56% video engine load.

before obtaining 0.5fps because have eneable SVE, after disable it obtain significant performance. :lol:
Lenovo y50-70 i7 4710hq + gtx 860m 4GB GDDR5 + 16GB DDR3l 1600
themaster1
Amateur
Amateur
Posts: 13
Joined: Sat Dec 25, 2010 6:28 am

Re: MediaCoder + NVENC SDK 5.0

Postby themaster1 » Mon Mar 09, 2015 1:38 am

I would love to finally try this Nvenc Hw codec but all i get is Error 14 (video encoder not started, video encoder absent ) What 's going on here ?!

I have a Gtx 660 , 347.57 drivers installed and mediacoder x64 v0.8.33.5685+ the update 5695
Thanks for the help
themaster1
Amateur
Amateur
Posts: 13
Joined: Sat Dec 25, 2010 6:28 am

Re: MediaCoder + NVENC SDK 5.0

Postby themaster1 » Tue Mar 10, 2015 4:28 am

Finally, it's working with the latest drivers 347.52. 158 Fps for a standard def video (640x480,29fps) that's what i'm talking about !
mole007
Amateur
Amateur
Posts: 10
Joined: Tue Feb 24, 2015 1:37 pm

Re: MediaCoder + NVENC SDK 5.0

Postby mole007 » Sun Mar 15, 2015 2:25 pm

Lenovo y50-70 i7 4710hq + gtx 860m 4GB GDDR5 + 16GB DDR3l 1600
n1v3k
Beginner
Beginner
Posts: 2
Joined: Mon Mar 16, 2015 7:37 pm
Location: Venezuela

Re: MediaCoder + NVENC SDK 5.0

Postby n1v3k » Mon Mar 16, 2015 10:45 pm

n1v3k
Beginner
Beginner
Posts: 2
Joined: Mon Mar 16, 2015 7:37 pm
Location: Venezuela

Re: MediaCoder + NVENC SDK 5.0

Postby n1v3k » Mon Mar 16, 2015 11:00 pm

BTW... I just saw the MediaCoder Console and it says "GPU 32795104 does not have NVENC capabilities exiting" :?
Using latest drivers 347.52, MediaCoder is in its latest version and with the update both x64
Valagard2
Beginner
Beginner
Posts: 3
Joined: Tue Feb 10, 2015 6:21 am

Re: MediaCoder + NVENC SDK 5.0

Postby Valagard2 » Thu Mar 26, 2015 10:42 pm

H264 is working, H265 is not

Unless there is some settings I do not know about that need to be default for it to work
Valagard2
Beginner
Beginner
Posts: 3
Joined: Tue Feb 10, 2015 6:21 am

Re: MediaCoder + NVENC SDK 5.0

Postby Valagard2 » Wed Apr 01, 2015 11:53 am

Can't get H265 to work, but H264 works like a charm with my GTX 980

H265 does work with StaxRip so its probably an encoder setting somewhere that's causing the issue
TPRNL
Beginner
Beginner
Posts: 1
Joined: Sat Apr 04, 2015 10:25 am

Re: MediaCoder + NVENC SDK 5.0

Postby TPRNL » Sat Apr 04, 2015 10:28 am

Is it possible that it's not working yet for the Titan-X? would really love to see Titan-X support!

Whatever i do it just crashes. (Titan X on a windows 7 64bit system with 347.88 driver version)

Return to “GPU/Distributive/Segmental Encoding”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests