Feedbacks needed for Segmental Video Encoding

Discussing about advanced video encoding techniques including GPU encoding, distributive encoding and segmental encoding. Topics are not limited to MediaCoder.
stanley
Site Admin
Site Admin
Posts: 4078
Joined: Mon May 15, 2006 7:43 pm
Location: Sydney

Re: Feedbacks needed for Segmental Video Encoding

Postby stanley » Sun May 26, 2013 9:02 pm

When things work together, things work.
stanley
Site Admin
Site Admin
Posts: 4078
Joined: Mon May 15, 2006 7:43 pm
Location: Sydney

Re: Feedbacks needed for Segmental Video Encoding

Postby stanley » Sun May 26, 2013 9:05 pm

When things work together, things work.
stanley
Site Admin
Site Admin
Posts: 4078
Joined: Mon May 15, 2006 7:43 pm
Location: Sydney

Re: Feedbacks needed for Segmental Video Encoding

Postby stanley » Sun May 26, 2013 10:10 pm

When things work together, things work.
sharkbite
Amateur
Amateur
Posts: 37
Joined: Fri Feb 25, 2011 1:39 pm

Re: Feedbacks needed for Segmental Video Encoding

Postby sharkbite » Mon May 27, 2013 8:40 am

stanley
Site Admin
Site Admin
Posts: 4078
Joined: Mon May 15, 2006 7:43 pm
Location: Sydney

Re: Feedbacks needed for Segmental Video Encoding

Postby stanley » Mon May 27, 2013 3:01 pm

By default program allows use up to 1/4 of free memory for caching frames. This can be adjusted by setting an value at Settings->Overall->Video->Video data cache size.
Are you using CUDA encoding for all your tests? Maybe you can monitor the GPU load to see if it is increasing when switching SVE on. If it's not increasing, that means your CPU has already reach its limit so that SVE cannot boost the speed any more.
When things work together, things work.
sharkbite
Amateur
Amateur
Posts: 37
Joined: Fri Feb 25, 2011 1:39 pm

Re: Feedbacks needed for Segmental Video Encoding

Postby sharkbite » Mon May 27, 2013 8:39 pm

encoderdude
Beginner
Beginner
Posts: 6
Joined: Sat May 25, 2013 7:37 am

Re: Feedbacks needed for Segmental Video Encoding

Postby encoderdude » Mon May 27, 2013 9:45 pm

Tried the new build 5506 on my quad core intel cpu. (Used the update package to update from prev. version)
Tried to convert an xvid avi file to mp4 x264 (used 60sec. clip from a 90 min. 720x304 avi file, used the time option to limit the cut area).
Used both high10 profile & high profile with levels auto & tune Film. i use 2-pass mode with first pass in turbo mode & opencl enabled.
Used sve with 4 caches then 3, 2 & 1.

The result i got,
A full garbage video file tht converts correctly towards the last few seconds. Yes, the last few seconds has correct video & audio but the portion prior to tht has only audio correctly converted, the video is either fully green or gray scale (used potplayer for playback)
The file size seems to be correct now. (prev. build gave doubled file size)
The prev. build gave me converted video with first 20-30s correct & the rest a repeat of the first 20-30s part. That seems to have been fixed, but the output now has green/grayscale garbage video in the area before the last 3-5 secs.
Wht could be the problem?
stanley
Site Admin
Site Admin
Posts: 4078
Joined: Mon May 15, 2006 7:43 pm
Location: Sydney

Re: Feedbacks needed for Segmental Video Encoding

Postby stanley » Tue May 28, 2013 1:11 am

When things work together, things work.
stanley
Site Admin
Site Admin
Posts: 4078
Joined: Mon May 15, 2006 7:43 pm
Location: Sydney

Re: Feedbacks needed for Segmental Video Encoding

Postby stanley » Tue May 28, 2013 1:16 am

When things work together, things work.
encoderdude
Beginner
Beginner
Posts: 6
Joined: Sat May 25, 2013 7:37 am

Re: Feedbacks needed for Segmental Video Encoding

Postby encoderdude » Tue May 28, 2013 7:06 am

i'm getting garbage video output with high profile as well. Which profile do u personally prefer for sve, stanley?

Return to “GPU/Distributive/Segmental Encoding”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest