NVENC HEVC TS Muxing doesn't work

This area is for more experienced users, discussing about more complicated issues.

Moderator: HuggiL

Z34
Beginner
Beginner
Posts: 1
Joined: Sun Jan 24, 2016 4:46 am

NVENC HEVC TS Muxing doesn't work

Postby Z34 » Sun Jan 24, 2016 5:03 am

Hi,

I'm trying to encode a sample to HEVC with NVENC and into a Transport Stream container (sadly my TV only support HEVC through .TS).

Mediacoder (0.8.41build 5815) does not mux the .HEVC file resulting in an output file only containing the audio track. I realised that the TS muxer version included by default does not support HEVC so I have replaced it with the most recent version which does support HVEC, but still doesnt work, the console output only shows the audio stream. see dump of console below.

Doing the exact same thing with H.264/NVENC works fine.

Help ! is this a missing feature or am I doing something wrong ? Thanks a lot

H264 NVENC console output:
Video stream: 592447.875 kbit/s (74055987 B/s) size: 4438540800 bytes 59.935 secs 1419 frames

Audio stream: 1536.000 kbit/s (192000 B/s) size: 11520000 bytes 60.000 secs

MUXOPT --no-pcr-on-video-pid --new-audio-pes --vbr --vbv-len=500
V_MPEG4/ISO/AVC, "d:\Temp\MediaCoderTemp\mctemp4524520932c2da51.264", fps=23.976, insertSEI, contSPS
A_AAC, "d:\Temp\MediaCoderTemp\mctemp4524520932c2da51_0.m4a", track=1

# "tsMuxeR" "d:\Temp\MediaCoderTemp\mctemp4524520932c2da51muxer.tsmuxer.meta" "D:\Movies\To be Converted to TS\test\sample.ts"

Network Optix tsMuxeR. Version 2.6.12. www.networkoptix.com
Decoding H264 stream (track 1): Profile: High@4.0 Resolution: 1920:1080p Frame rate: 23
H.264 manual defined fps doesn't equal to stream fps. Change H.264 fps from 23 to 23.976
0.0% complete
H264 bitstream changed: insert nal unit delimiters
H264 bitstream changed: insert pict timing and buffering period SEI units
Decoding AAC stream (track 2): Sample Rate: 48KHz Channels: 2
H264 bitstream changed: insert SPS/PPS units
Processed 1427 video frames
100.0% complete

HVEC /NVENC Console output:
Video stream: 592447.875 kbit/s (74055987 B/s) size: 4438540800 bytes 59.935 secs 1419 frames

Audio stream: 1536.000 kbit/s (192000 B/s) size: 11520000 bytes 60.000 secs

MUXOPT --no-pcr-on-video-pid --new-audio-pes --vbr --vbv-len=500
A_AAC, "d:\Temp\MediaCoderTemp\mctemp4524520932c2da51_0.m4a", track=1

# "tsMuxeR" "d:\Temp\MediaCoderTemp\mctemp4524520932c2da51muxer.tsmuxer.meta" "D:\Movies\To be Converted to TS\test\sample.ts"

Network Optix tsMuxeR. Version 2.6.12. www.networkoptix.com
Decoding AAC stream (track 1): Sample Rate: 48KHz Channels: 2
100.0% complete
stanley
Site Admin
Site Admin
Posts: 4079
Joined: Mon May 15, 2006 7:43 pm
Location: Sydney

Re: NVENC HEVC TS Muxing doesn't work

Postby stanley » Mon Feb 15, 2016 6:16 pm

TS muxing for HEVC doesn't work by any muxer at the moment.
When things work together, things work.

Return to “Advanced Discussions”

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 5 guests