Transcoding Getting Stuck At Random Times

Discuss about generic usage of MediaCoder.

Moderator: HuggiL

petrovskyz
Beginner
Beginner
Posts: 1
Joined: Mon Dec 28, 2015 11:19 pm

Transcoding Getting Stuck At Random Times

Postby petrovskyz » Mon Dec 28, 2015 11:32 pm

Okay, so I am trying to convert to OGG (Theora for video, Vobris for audio).

The problem is that for some reason MediaCoder just stops encoding after some time. I am not getting any errors, it just stops. I did get a message saying that "thread has been blocked" or something, not sure about it. However, I don't have anything else running besides MediaCoder while encoding this.

The settings are as following:
(!empty($user->lang['IMAGE'])) ? $user->lang['IMAGE'] : ucwords(strtolower(str_replace('_', ' ', 'IMAGE')))
(!empty($user->lang['IMAGE'])) ? $user->lang['IMAGE'] : ucwords(strtolower(str_replace('_', ' ', 'IMAGE')))
(!empty($user->lang['IMAGE'])) ? $user->lang['IMAGE'] : ucwords(strtolower(str_replace('_', ' ', 'IMAGE')))
(!empty($user->lang['IMAGE'])) ? $user->lang['IMAGE'] : ucwords(strtolower(str_replace('_', ' ', 'IMAGE')))
(!empty($user->lang['IMAGE'])) ? $user->lang['IMAGE'] : ucwords(strtolower(str_replace('_', ' ', 'IMAGE')))
(!empty($user->lang['IMAGE'])) ? $user->lang['IMAGE'] : ucwords(strtolower(str_replace('_', ' ', 'IMAGE')))
(!empty($user->lang['IMAGE'])) ? $user->lang['IMAGE'] : ucwords(strtolower(str_replace('_', ' ', 'IMAGE')))


And this is how MediaCoder looks like when stuck. Note that it is responsive, I can move through tabs and such, however I can't stop/pause the transcoding process. If I want to stop it, I'd have to kill the process. The values in the Statistics tab are staying like that, even though it gives a value for elapsed time, the value is stuck, nor does it move in any way.

(!empty($user->lang['IMAGE'])) ? $user->lang['IMAGE'] : ucwords(strtolower(str_replace('_', ' ', 'IMAGE')))

Any ideas what can I do to fix this? I need this video done urgently, so I need a fix quickly sadly.

The rig:
OS: Windows 10 Pro
MB: ASUS P8Z77-V Deluxe
GPU: ASUS nVidia GTX 660ti DC2
CPU: Intel i5 3570K @ 3.5 GHZ (Not Overclocked, Temperatures not going over 60 degrees on full load)
SSD: Kingston 120GB
HDD: WD RED 4TB SATA3
RAM: 32GB Kingston HyperX Black DDR3 1866 (4x8GB)

On the SSD i have around 20GB free space, on the RED there is more than 1.5TB free space.
stanley
Site Admin
Site Admin
Posts: 4087
Joined: Mon May 15, 2006 7:43 pm
Location: Sydney

Re: Transcoding Getting Stuck At Random Times

Postby stanley » Mon Feb 15, 2016 6:27 pm

Could you check if decoding process (mencoder.exe) and encoding processor are still alive at that time?
When things work together, things work.

Return to “Generic Discussions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 12 guests