Transcoded mp4 seek issues

Discuss about generic usage of MediaCoder.

Moderator: HuggiL

Post Reply
loongyh
Beginner
Beginner
Posts: 1
Joined: Fri Apr 22, 2011 3:09 pm

Transcoded mp4 seek issues

Post by loongyh » Fri Apr 22, 2011 3:21 pm

Hi,

I'm using MediaCoder x64 iPod/iPhone/iPad Edition 0.8.1 build 5100 to transcode a couple of mkv h.264 videos to iPhone 4 (Full Res) profile.

The transcoded mp4 could be played, however when I attempt to drag the slider bar to seek/fast forward, it just snapped back to 0:00, restarting the whole video.

Pressing and holding the fast forward button worked, however the video wasn't updated when fast forwarding, and after letting go at the desired timeframe, the video ceased to play. The audio continued to play nonetheless.

When using VLC to playback the transcoded mp4, seeking didn't work too. Instead of snapping back to 0:00, it just freezes at the target timeframe. I suspect it could be due to a missing or corrupted seek index, i.e. each timeframe wasn't indexed to their respective byte(s) on the file.

Please advise on any settings that I can tweak to rectify this, or any patches that'll fix this issue.

Thanks,
loongyh

stanley
Site Admin
Site Admin
Posts: 4107
Joined: Mon May 15, 2006 7:43 pm
Location: Sydney

Re: Transcoded mp4 seek issues

Post by stanley » Fri Apr 29, 2011 11:41 am

Did you try 5136?
When things work together, things work.

Sidekick
Beginner
Beginner
Posts: 2
Joined: Thu Oct 13, 2011 6:17 pm
Contact:

Re: Transcoded mp4 seek issues

Post by Sidekick » Thu Oct 13, 2011 6:21 pm

stanley wrote:Did you try 5136?
You mean that in later version the bug has been fixed?

Post Reply