AudioCoder 5200 - converting to wave doesn't work

Discussion about AudioCoder
Owyn
Beginner
Beginner
Posts: 4
Joined: Wed Jul 25, 2012 1:00 am

AudioCoder 5200 - converting to wave doesn't work

Postby Owyn » Wed Jul 25, 2012 1:05 am

It either changes few bytes and makes wav file corrupted and unplayable or if resampling is enabled it makes it into 44 bytes file without contents,
see screens above:
1.png

2.png


I used MediaCoder of old build and it worked fine but I change to AUdioCoder 5200 and now it doesnt =\
Last edited by Owyn on Wed Jul 25, 2012 6:03 pm, edited 1 time in total.
meRobs
Expert
Expert
Posts: 3116
Joined: Tue Jun 23, 2009 2:45 pm
Location: Sydney, Australia

Re: AudioCoder 5200 - converting to wave doesn't work

Postby meRobs » Wed Jul 25, 2012 5:06 pm

I have moved this topic to the Audio Edition forum.
May I suggest it would be more useful if you supplied details of the source file and indicate whether it plays in Audiocoder.
Thanks
Have you checked out the Tips & Guides for MediaCoder? Try: http://forum.mediacoderhq.com/viewtopic.php?f=17&t=8061
Also, get older builds at: http://www.videohelp.com/tools/MediaCoder/old-versions#download
Owyn
Beginner
Beginner
Posts: 4
Joined: Wed Jul 25, 2012 1:00 am

Re: AudioCoder 5200 - converting to wave doesn't work

Postby Owyn » Wed Jul 25, 2012 6:02 pm

meRobs
Expert
Expert
Posts: 3116
Joined: Tue Jun 23, 2009 2:45 pm
Location: Sydney, Australia

Re: AudioCoder 5200 - converting to wave doesn't work

Postby meRobs » Wed Jul 25, 2012 6:24 pm

I loaded your WAV file of 2.2 sec duration int MediaCoder 5230 and hit Pay: it worked.
I then converted with the following settings on Audio tab:
Format = PCM
Encoder = FFmpeg at 128 kbps
Souce = Auto
Resample = 48000 Kz
Container = default
and the output played in VLC.
Have you checked out the Tips & Guides for MediaCoder? Try: http://forum.mediacoderhq.com/viewtopic.php?f=17&t=8061
Also, get older builds at: http://www.videohelp.com/tools/MediaCoder/old-versions#download
Owyn
Beginner
Beginner
Posts: 4
Joined: Wed Jul 25, 2012 1:00 am

Re: AudioCoder 5200 - converting to wave doesn't work

Postby Owyn » Wed Jul 25, 2012 7:22 pm

meRobs
Expert
Expert
Posts: 3116
Joined: Tue Jun 23, 2009 2:45 pm
Location: Sydney, Australia

Re: AudioCoder 5200 - converting to wave doesn't work

Postby meRobs » Wed Jul 25, 2012 11:00 pm

In MediaCoder (not AudioCoder) the selection of the Wavefirm encoder with PCM set as format gives " this format is unlikely to be suppoted by this encoder".
Have you checked out the Tips & Guides for MediaCoder? Try: http://forum.mediacoderhq.com/viewtopic.php?f=17&t=8061
Also, get older builds at: http://www.videohelp.com/tools/MediaCoder/old-versions#download
Owyn
Beginner
Beginner
Posts: 4
Joined: Wed Jul 25, 2012 1:00 am

Re: AudioCoder 5200 - converting to wave doesn't work

Postby Owyn » Thu Jul 26, 2012 12:07 am


Return to “AudioCoder”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest