Search found 25 matches

by Ulf
Wed Apr 14, 2010 11:07 pm
Forum: Development
Topic: [Update] Lame MP3
Replies: 1
Views: 2384

[Update] Lame MP3

Almost unnoticed Lame has released two new versions of lame.exe/lame_enc.dll in February and March 2010, the latest being version 3.98.4. For more information see changelog here: http://lame.cvs.sourceforge.net/*checkout*/lame/lame/doc/html/history.html?revision=HEAD Download here (for example): htt...
by Ulf
Fri Mar 05, 2010 12:04 am
Forum: Generic Discussions
Topic: Audio = MediaCoder stops responding
Replies: 11
Views: 9711

Re: Audio = MediaCoder stops responding

Hi SirAuron! Having thought for a while about your audio issue I came to the conclusion that maybe the nero encoder isn't installed during setup of MediaCoder. In the newer versions you have to choose nero encoder to be installed before setup starts (will not be done automatically). This would expla...
by Ulf
Wed Mar 03, 2010 1:43 am
Forum: Generic Discussions
Topic: Audio = MediaCoder stops responding
Replies: 11
Views: 9711

Re: Audio = MediaCoder stops responding

Hello SirAuron!

Have you tried it with 1-pass and constant bitrate for audio? I'm not really sure which one is causing your audio issue, the 2-pass encoding for the average bitrate or the average bitrate itself. So please, try out all possible combinations with 1-pass and constant bitrate.

Ulf
by Ulf
Tue Feb 16, 2010 3:18 am
Forum: Development
Topic: internal MPlayer crashes but XUL & VLC work ?
Replies: 1
Views: 1876

Re: internal MPlayer crashes but XUL & VLC work ?

Hi, DLIW!

What you can try to do is playing around with the settings for the option "Video Output Device".

You reach this option by choosing File ---> Settings ---> Overall ---> Playback.

Chose an item from the drop-down-list and try to play your video file. If it crashes chose another item.

Ulf
by Ulf
Thu Dec 31, 2009 5:44 am
Forum: Development
Topic: No bitrate settings work except quality based
Replies: 24
Views: 16152

Re: No bitrate settings work except quality based

So then, Demetrio, could you please tell us a little bit more about your source file you are trying to convert to any other format, like container-format, video codec, bitrate and framerate. And of course the framerate of your destination video file and the genre of the movie (anime or action or som...
by Ulf
Sat Dec 19, 2009 11:10 pm
Forum: Development
Topic: No bitrate settings work except quality based
Replies: 24
Views: 16152

Re: No bitrate settings work except quality based

Hi, Demetrio! This seems to be the same problem I described here: http://forum.mediacoderhq.com/viewtopic.php?f=3&t=8052 . So please, click on the "Advanced" button at the XviD-tab on the right side and search in the list for "Quantitizer Type". The default value of that option is set to H.263. Plea...
by Ulf
Fri Dec 18, 2009 12:48 am
Forum: Development
Topic: Not able to change Quantitizer Type (flv to avi/xvid)
Replies: 3
Views: 3113

Re: Not able to change Quantitizer Type (flv to avi/xvid)

O-M-G! Yes, of course! I haven't thought of that possibility. Yes, that has solved my problem.

Thanks a lot!

Ulf
by Ulf
Thu Dec 17, 2009 12:05 am
Forum: Development
Topic: Not able to change Quantitizer Type (flv to avi/xvid)
Replies: 3
Views: 3113

Re: Not able to change Quantitizer Type (flv to avi/xvid)

Same GUI issue in version 0.7.2 build 4550 as described above for version 0.7.2 build 4526.

As there are only 2 options (H.263 or MPEG) to choose, wouldn't it be better to do it with radio buttons (Active-X controls) instead of the drop down list?

Ulf
by Ulf
Tue Dec 08, 2009 5:57 am
Forum: Development
Topic: Not able to change Quantitizer Type (flv to avi/xvid)
Replies: 3
Views: 3113

Not able to change Quantitizer Type (flv to avi/xvid)

Hi guys! I found out that my destination video files (converting .flv to .avi using MEncoder with DXN Home Theatre PAL Profile and 1 B-Frame) dont nearly reach my set bitrate of 1800 at a resolution of 640 x 480. The destination files have only bitrates around 950-1026. So I clicked on the "Advanced...
by Ulf
Mon Nov 30, 2009 9:08 pm
Forum: Development
Topic: Can't Transcode to Apple Lossless (m4a lossless)
Replies: 6
Views: 4104

Re: Can't Transcode to Apple Lossless (m4a lossless)

Hi Raccio14! Sorry, but I don't know much about the audio version. Nevertheless I'm trying to help you. So, one more question from me: Have you been asked - during installation of the audio version - if you want to install FFmpeg and have you refused that? If so, then uninstall audio version, reboot...